Installeer je PrestaShop-module in 4 stappen

In dit artikel leggen we uit hoe je de PrestaShop-module in 4 eenvoudige stappen installeert:

1. GENEREER JE API-SLEUTEL IN PACKLINK PRO

2. INSTALLEER DE PRESTASHOP-MODULE

3. STEL DE MODULE IN

4. GEBRUIK DE MODULE

1. GENEREER JE API-SLEUTEL IN PACKLINK PRO

Om de PrestaShop-module te installeren, moet je vooraf de API-sleutel in Packlink PRO genereren. Ga in het Packlink PRO-controlepaneel naar Instellingen -> Packlink PRO API-sleutel.

Als je de API nog niet gegenereerd hebt, klik dan op API-sleutel genereren:

Als de API-sleutel al gegenereerd is, kan je deze kopiëren en vervolgens in de PrestaShop-backoffice gebruiken:

2. INSTALLEER DE PRESTASHOP-MODULE

Zodra de API gegenereerd is, moet je de module downloaden. Je kan de Packlink.PRO-module downloaden in je Packlink PRO-account via "Instellingen" >> "Integraties voor je webshop".

Download de module in je persoonlijke omgeving als volgt:

• Klik op het instellingen-icoon rechtsboven in je persoonlijke omgeving.

• Ga in je Packlink.PRO-account naar de Integraties voor je webshop en selecteer het PrestaShop.

• Klik op de juiste versie 1.6 of 1.7 en er wordt een zip-bestand op je computer gedownload.

• Download het zip-bestand op je computer:

Als de module gedownload is, moet je deze in de PrestaShop-backoffice installeren:

Ga na het downloaden van het gecomprimeerde zip-bestand naar je PrestaShop (modules en services) en volg deze 5 stappen om de module te installeren:

1. Om de module te installeren, ga naar de backoffice van je PrestaShop-winkel.

2. Klik in "Modules en services" op de knop "Nieuwe module toevoegen"

3. Upload de Packlink-module in zip-formaat en klik op "deze module uploaden"

4. Klik op "module installeren" en vervolgens word je gevraagd om je in te loggen.

5. Voeg de API-sleutel toe zoals we uitlegden in stap 1 en klik op "inloggen"

Versie 1.6

Versie 1.7

3. CONFIGUREER DE MODULE

Eens de module geïnstalleerd is, moet je de vooraf gedefinieerde maatregelen, adressen en verzendservices instellen. Als je de maatregelen en adressen al in je Packlink PRO-account gedefinieerd hebt, zullen deze automatisch met jouw PrestaShop-account gesynchroniseerd worden.

Het instellingen-icoon van de module staat in de modulebox. Ga naar Modules en schrijf  "Packlink" in de zoekbalk om de modulebox te bekomen en klik op "Instellen"

Versie 1.6

Versie 1.7

Als je in Packlink PRO de afmetingen van je meest gebruikte pakketten en de ophaaladressen gedefinieerd hebt, worden deze automatisch met je PrestaShop gesynchroniseerd:

Als je geen voorgedefinieerde metingen hebt ingesteld, klik dan op de link "meest gebruikte pakket", voeg het gewicht, de lengte , de breedte en de hoogte toe en klik op "wijzigingen opslaan":

Als je geen voorgedefinieerde adressen hebt, klik dan op de link "voorgedefinieerde adressen", voeg je adres toe en klik op "wijzigingen opslaan":

Je hoeft nu alleen nog "de verzendservices" te selecteren die je wilt gebruiken en de volgende informatie in te vullen:

• Naam van de service (dit is wat je klanten zien).
  • Of je het logo van de service wilt tonen.
  • Stel je prijzenbeleid in: je kunt de prijzen tonen die je aan Packlink betaalt, een percentage van deze prijzen of een vaste prijs per gewicht.

4. GEBRUIK DE MODULE

Eens de verzending betaald is of je de betaling aanvaardt, zal de verzending automatisch geïmporteerd worden in je Packlink PRO-account. Packlink PRO wordt altijd geüpdatet met alle PrestaShop-verzendingen die klaar zijn om geleverd te worden. Je hoeft je enkel in te loggen in Packlink PRO wanneer je de verzending betaalt aangezien de overige gegevens gesynchroniseerd worden met de informatie van jouw PrestaShop.