Installeer jouw PrestaShop-module in 4 stappen

In dit artikel leggen we uit hoe je de Prestashop-module in 4 eenvoudige stappen installeert:

1. GENEREER JOUW API-SLEUTEL IN PACKLINK PRO

2. INSTALLEER DE PRESTASHOP-MODULE

3. CONFIGUREER DE MODULE

4. GEBRUIK DE MODULE

1. GENEREER JOUW API-SLEUTEL IN PACKLINK PRO

Om de Prestashop-module te installeren, is het noodzakelijk om vooraf de API-sleutel in Packlink PRO te genereren. Voer in het controlepaneel van Packlink PRO in de sectie Instellingen -> Packlink PRO de API sleutel in.

Als je de API nog niet hebt gegenereerd, klik dan op Genereer de API-sleutel:

Als de API-sleutel al is gegenereerd, kun je deze kopiëren en vervolgens gebruiken in de Prestashop-backoffice:

2. INSTALLEER DE PRESTASHOP-MODULE

Zodra de API is gegenereerd, dien je de module te downloaden. Je kunt de Packlink.PRO-module downloaden in de sectie"instellingen" >> "Integraties voor jouw webshop" in jouw Packlink PRO-account.

Download de module in jouw persoonlijke omgeving door deze stappen te volgen:

• Klik op het instellingen-icoon rechtsbovenin van jouw persoonlijke omgeving.

• Toegang tot Integraties voor jouw webshop van jouw Packlink.PRO-account, selecteer je het Prestashop icoon zoals hieronder getoond.

• Klik op de juiste versie voor jouw apparaat 1.6 o 1.7, download een zip-bestand op jouw computer.

• Download het bestand in zip-formaat op jouw computer:

Na het downloaden van de module is het nu noodzakelijk om deze te installeren in de Prestashop backoffice:

Na het downloaden van het gecomprimeerde bestand in ZIP-formaat ga je naar jouw Prestashop (modules en services) en volg je deze 5 stappen om de module te installeren:

1. Om de module te installeren, ga naar de backoffice van jouw PrestaShop-winkel.

2. In de sectie "Modules en services" klik je op de knop "Nieuwe module toevoegen"

3. Download de Packlink-module in Zip-formaat en klik op "deze module downloaden"

4. Klik op "module installeren" en vervolgens word je gevraagd om in te loggen.

5. Voeg de API-sleutel toe zoals we eerder hebben uitgelegd in stap 1 en klik op "inloggen"

Versie 1.6

Versie 1.7

3. CONFIGUREER DE MODULE

Na de installatie van de module is het noodzakelijk om vooraf gedefinieerde maatregelen, vooraf gedefinieerde adressen en tenslotte de verzendservices te configureren. Vergeet niet dat als je de metingen en vooraf gedefinieerde adressen in jouw Packlink PRO-account al hebt gedefinieerd, deze automatisch worden gesynchroniseerd met jouw Prestashop-account.

Je vindt het instellingen-icoon van de module in de modulebox. Ga naar Modules en typ "Packlink" in de zoekbalk om de modulebox te krijgen en klik op "Configureer"

Versie 1.6

Versie 1.7

Als je in Packlink PRO de afmetingen van je meest gebruikte pakketten en de ophaaladressen hebt gedefinieerd, wordt deze informatie automatisch gesynchroniseerd met jouw PretaShop:

Als je geen voorgedefinieerde metingen hebt ingesteld, klik dan op de link "meest gebruikt pakket", voeg gewicht, lengte, breedte en hoogte toe en klik op "wijzigingen opslaan":

Als je geen voorgedefinieerde adressen hebt, klik dan op de link "voorgedefinieerde adressen", voeg jouw adres toe en klik op "wijzigingen opslaan":

Je hoeft nu alleen nog maar "de verzendservices" te selecteren die je wilt gebruiken. De volgende informatie dien je bij te voegen:

• Naam van de service, dit is wat jouw klanten zien.
  • Als je het logo van de service wilt tonen.
  • Stel jouw prijzenbeleid in:Je kunt de prijzen tonen die je aan Packlink betaalt, een percentage van deze prijzen of een vaste prijs per gewicht.

4. GEBRUIK DE MODULE

Als de verzending is betaald of de betaling is door jou geaccepteerd, zal de verzending automatisch worden geïmporteerd in je account van Packlink PRO. Packlink PRO wordt altijd ge-update met alle verzendingen die klaar zijn om geleverd te worden in PrestaShop. Je hoeft alleen in te loggen in Packlink PRO wanneer je de verzending betaalt aangezien de overige gegevens worden gesynchroniseerd met de informatie van jouw PrestaShop.