Wat is een label?

Het label is het document dat de identificatie van het pakket mogelijk maakt en alle gegevens in de barcode bevat. Hierdoor kan je de zending via de website volgen. Dit is mogelijk voor de services met het kenmerk Vereist printer.

Er zijn bepaalde services die geen label vereisen (Keavo Standard, Keavo 48/72, Envialia en GLS Eurobusiness Import), maar dit betekent niet dat het pakket niet vooraf door de afzender geïdentificeerd moet worden (optioneel adresblad of handgeschreven in hoofdletters met de volledige bestemmingsgegevens en het Packlink-referentienummer). Indien dit niet gebeurt, kan de zending niet worden gevolgd. Bij deze services is het Koeriersbedrijf verantwoordelijk voor het opnieuw labelen van de goederen in het magazijn, zodat alle gegevens in jouw barcode worden opgenomen.