Installeer je WooCommerce-module in 5 stappen

1/ Registreer je in Packlink PRO

2/ Genereer je API-sleutel in Packlink PRO

3/ Download de module in de plugin-catalogus van Wordpress

4/ Installeer de plugin in je Wordpress-account

5/ Configureer de plugin

6/ Configureer de verzendservices en het prijsbeleid

7/ Gebruik de module

1/ REGISTREER JE IN PACKLINK PRO: https://pro.packlink.es/woocommerce

2/ GENEREER JE API-SLEUTEL IN PACKLINK PRO

Ga rechtsboven naar Persoonlijke Instellingen.

Klik vervolgens op je "Packlink PRO API-sleutel" in het menu aan de linkerkant en genereer je API-sleutel.

3/ DOWNLOAD DE MODULE IN DE PLUGIN-CATALOGUS VAN WORDPRESS

Klik op https://wordpress.org/plugins/packlink-shipping-pro/ en download de gratis plugin van Packlink in Zip-formaat.

4/ INSTALLEER DE PLUGIN IN JE WORDPRESS-ACCOUNT

1. Ga naar de backoffice van je Wordpress-account.

2. Klik op "Nieuwe toevoegen" en vervolgens op "Plugin downloaden" in de sectie plugins van je Wordpress.

3. Download het zip-bestand van de Packlink-plugin.

5/ CONFIGUREER DE PLUGIN

a. Klik op “Packlink“ in de sectie van WooCommerce > Instellingen van je Wordpress.

b. Kopieer/plak je API-sleutel vanuit Packlink PRO en klik op "Wijzigingen bewaren".

De module is nu beschikbaar. Alle bestellingen in je winkel worden automatisch naar het Packlink PRO-platform geëxporteerd.

6/ CONFIGUREER DE VERZENDSERVICES EN HET PRIJSBELEID

Ga naar de basisinstellingen van Packlink PRO via het menu van je WooCommerce > Packlink PRO

Selecteer de parameters die je wil instellen:

• Standaard pakketten: Als je vaak hetzelfde soort  producten verstuurt, is dit de perfecte optie!

Je kunt het gewicht en de afmetingen van verschillende pakketten instellen en deze binnen Packlink PRO zelfs een naam geven om het boekingsproces te versnellen.

• Standaard adressen: Als je meerdere afhaaladressen hebt (magazijn, huis, kantoor, etc.) maakt Packlink PRO het je gemakkelijk.

Je kan je hoofdadres in de Packlink PRO-instellingen van je WooCommerce opslaan. Bovendien kun je in Packlink PRO een maximum van 8 adressen toevoegen. Klik hiervoor in het linker menu van de Instellingen van Packlink PRO op "standaard adressen" .

• Verzendservices: Kies de soorten services die je je klanten zal aanbieden, gerangschikt naar bestemming (nationaal/internationaal), transittijd (economisch/express), of kies simpelweg de services van je favoriete Koeriersbedrijf.

Je kan een prijsbeleid voor je klanten kiezen als je een % marge op de prijs van Packlink wilt krijgen of je kan prijzen instellen op basis van het gewicht of het bedrag van de aankoop.

Deze informatie wordt gesynchroniseerd met je WooCommerce winkel en maakt het beheer van je zendingen in Packlink PRO eenvoudiger

7/ GEBRUIK DE MODULE

Als je alle voorgaande stappen doorlopen hebt, kan je de module gebruiken!

Wanneer er een nieuwe bestelling betaald wordt of je een betaling aanvaard, zullen de bestellingen automatisch in je Packlink PRO-account geïmporteerd worden zodat Packlink PRO altijd geüpdatet is met de WooCommerce bestellingen die klaar zijn voor verzending. Om deze bestellingen te versturen, moet je naar Packlink PRO gaan waar je deze bestellingen in de verzendlijst ziet staan. Je hoeft alleen de gegevens van de bestellingen te controleren en af te ronden met betaling.

Let op: wanneer een koper meerdere bestellingen heeft geplaatst op je WooCommerce-winkel, wordt er slechts één zending in Packlink PRO geïmporteerd. Alleen jij kan beslissen hoe de pakketten worden verzonden, in een of in meerdere zendingen. Zoals de afbeelding hieronder toont, kan je in Packlink PRO meerdere pakketten toevoegen voor dezelfde zending:

Voor de Instellingengids stap voor stap, kan je deze video bekijken en in slechts 2 minuten kan je al je bestellingen op een eenvoudige manier beheren.

Je bent klaar om je WooCommerce  bestellingen met Packlink PRO te verzenden!