Installeer jouw WooCommerce-module in 5 stappen

1/ Registreer je in Packlink PRO

2/ Genereer jouw API-sleutel in Packlink PRO

3/ Download de module in de plugin-catalogus van Wordpress

4/ Installeer de plugin in jouw Wordpress-account

5/ Configureer de plugin

6/ Configureer verzendservices en het prijsbeleid

7/ Gebruik de module

1/ Registreer je in Packlink PRO: https://pro.packlink.es/woocommerce

2/ Genereer jouw API-sleutel in Packlink PRO

Rechts bovenin ga je naar de sectie Configuratie.

Vervolgens klik je op API-sleutel Packlink PRO in het menu aan de linkerkant om je API-sleutel te genereren.

3/ Download de module in de plugin-catalogus van Wordpress

Klik op https://wordpress.org/plugins/packlink-shipping-pro/ en download gratis de plugin van Packlink in Zip-formaat.

4/ Installer de plugin in jouw Wordpress-account.

1. Ga naar de backoffice van jouw Wordpress-account.

2. Klik op « Nieuwe toevoegen » en vervolgens op de knop « Plugin downloaden » in de sectie plugins van jouw Wordpress.

3. Download het zip-bestand van de Packlink-plugin.

5/ Configureer de plugin

a. Klik op “Packlink“ in de sectie van WooCommerce > instellingen van jouw Wordpress.

b. Kopieer/plak jouw API-sleutel vanuit Packlink PRO en klik op « bewaar wijzigingen ».

De module is nu beschikbaar. Alle bestellingen die je in jouw winkel plaatst, worden automatisch geëxporteerd naar het Packlink PRO-platform.

6/ Configureer verzendservices en het prijsbeleid

Ga naar de basis instellingen van Packlink PRO via het menu van WooCommerce > Packlink PRO

Selecteer de parameters die je wilt configureren:

Je kunt het gewicht en de afmetingen van verschillende pakketten configureren en deze zelfs een naam geven binnen Packlink PRO om het contractproces te versnellen.

• Standaard adressen: Als je meerdere afhaaladressen hebt (magazijn, huis, kantoor, etc.) maakt Packlink PRO het je gemakkelijk.

Je kunt jouw hoofdadres opslaan in de Packlink PRO-instellingen van jouw WooCommerce. Bovendien kun je in Packlink PRO tot een maximum van 8 adressen toevoegen. Om dit te doen, klik op "standaard adressen" in Packlink PRO, te vinden in het linker menu van de Instellingen.

• Verzendservices: Kies de soorten services die je jouw klanten aanbiedt, gerangschikt naar bestemming (nationaal/internationaal), transporttijd (economisch/express), of kies simpelweg de services van jouw favoriete vervoerders.

Je kunt een prijsbeleid voor jouw klanten kiezen, als je een % marge op de prijs van Packlink wilt krijgen of prijzen wilt instellen op basis van gewicht of hoeveelheid van de aankoop.

Deze informatie wordt gesynchroniseerd met jouw WooCommerce winkel en maakt het beheer van jouw zendingen in Packlink PRO eenvoudiger

7/ Gebruik de module

Als je alle voorgaande stappen al hebt gedaan, kun je de module gaan gebruiken!

Vanaf nu, wanneer een nieuwe bestelling is betaald of de betaling is door jou geaccepteerd, worden de bestellingen automatisch geïmporteerd in jouw Packlink PRO-account, zodat Packlink PRO altijd wordt bijgewerkt met de bestellingen die klaar zijn voor verzending in WooCommerce. Om deze bestellingen te versturen, ga je naar Packlink PRO waar je deze bestellingen in de verzendlijst ziet staan. Je hoeft alleen de gegevens van de bestellingen te controleren en te voltooien met de betaling.

Let op: wanneer een koper meerdere bestellingen heeft geplaatst vanuit jouw WooCommerce-winkel, wordt er slechts één zending in Packlink PRO geïmporteerd. Alleen jij kunt beslissen hoe de pakketten worden verzonden, in een of in meerdere zendingen. Zoals in de afbeelding hieronder wordt getoond, kun je in Packlink PRO meerdere pakketten toevoegen voor dezelfde zending:

Als je de instellingengids stap voor stap wilt zien, kun je deze video bekijken en in slechts 2 minuten kun je al jouw bestellingen op een eenvoudige manier beheren.

Nu ben je klaar om jouw bestellingen van WooCommerce te verzenden met Packlink PRO!