Kan ik voedingsmiddelen naar de Verenigde Staten verzenden?

Ja, dat is mogelijk, maar niet met alle koeriersbedrijven. Raadpleeg de details van de service die het beste bij je past en controleer vóór je de zending boekt of het verzenden van voedingsmiddelen is toegestaan.

We raden je eveneens aan om vóór de verzending informatie op te vragen bij de ambassade, aangezien de Verenigde Staten een zeer strikt land is op het gebied van import. Voor meer informatie over het thema kun je ook kijken op de website van de Douane van de VS (Engels).

Meestal zijn er speciale machtigingen nodig en een registratie in het FDA (Food and Drug Administration), het officiële orgaan van de Verenigde Staten voor volksgezondheid dat verantwoordelijk is voor de regulering van voedingsmiddelen, medicijnen, cosmetica, etc.