Vul automatisch het gewicht en de afmetingen van jouw producten in jouw PrestaShop-catalogus in

Vanuit jouw PrestaShop backoffice kun je aan elk product in jouw catalogus een gewicht en verpakkingsafmetingen toewijzen. Ga naar de sectie "Catalogus" in het menu aan de linkerkant, klik op "Producten", en selecteer een product. Klik vervolgens op "Transport" in het menu aan de linkerkant, vul de velden met het gewicht en de afmetingen van het pakket in.

Bij het importeren van bestellingen uit Packlink PRO worden deze gegevens automatisch gevuld. Als de gegevens niet eerder zijn ingevuld in de PrestaShop-productcatalogus, zijn de velden voor gewicht en afmetingen leeg in Packlink PRO en moet je ze handmatig invoeren.

Als je tijdens het instellen van de module de optie "Automatisch invullen van de afmetingen van de producten" activeert, worden alle gegevens (gewicht en afmetingen) die je handmatig in Packlink PRO opneemt, ook geïmporteerd in jouw PrestaShop catalogus. Voor de volgende keren dat je dit product verstuurt, is de informatie over gewicht en afmetingen dus al opgeslagen.

Vergeet nietom, voordat je het contract afsluit, ervoor te zorgen dat je het gewicht en de afmetingen van het pakket controleert. Als de transporteur de goederen ophaalt en er zijn verschillen tussen het gewicht en het volume dat je eerder hebt opgegeven (zelfs met vooraf gedefinieerde pakketten), zal Packlink een bedrag in rekening brengen op jouw account vanwege het verschil in gewicht